כללי

ספירולינה – תוספת ירוקה לבריאות   – סופר פוד (מזון על).

ספירולינה היא אצה מקרוסקופית,  בצבע כחול-ירוק, שחיה במים מתוקים, בעלת מבנה ספירלי ומפה שמה ספירולינה  ( דמוי סליל – ספירלה ) .

ספירולינה נחשבת למזון-על,  מאחר והיא מכילה מעל ל 50% חלבון מלא – חלבון המכיל את חומצות האמינו הדרושות לבניית הגוף .

בנוסף הספירולינה עשירה בויטמין B12, בבטא קרוטן, בכלורופיל במינרלים כמו מגנזיום, סידן וברזל ובנוגדי חמצון נוספים.

הספירולינה  מכילה צלולוז – סיב תזונתי שמאפשר עיכול עדין במערכת העיכול . ( סיב זה אינו נספג במערכת העיכול).

מחקרים רבים מצאו כי שימוש בספירולינה יכול לסייע במקרים של  איזון לחץ הדם, בהורדת משקל, איזון רמות הסוכר והשומן בגוף , הקלה בתסמינים מתסמונת קדם וסתית ועוד.

תוספים המכילים ספירולינה נמצאים בשימוש רב בקרב ספורטאים בשל תכולת החלבון הגדולה שלהם, ובשל תכולת חומצת השומן  GLA  חומצה גאמא לינולאית .

נטילת ספירולינה יכולה לסייע בהתאוששות לאחר מאמץ ובהפחתת עייפות בשרירים .

איך משתמשים בספירולינה ?

לספירולינה טעם ייחודי ולכן מומלץ לשלב אבקת ספירולינה בתוך שייק בריאות, או כתבלין לסלט או יחד עם כוס מיץ פרי. לא מומלץ להוסיף ספירולינה למאכלים חמים וזאת על מנת שהערכים התזונתיים לא יהרסו מהחום .

ניתן להשתמש בכמוסות ספירולינה במקום באבקה .

ספירולינה מתאימה לצמחוניים ולטבעוניים והיא ויגאן פרנדלי .

 

 

(בשיתוף נוטריקר)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *